Párizsban járt az ősz

2011.11.29. 00:37

Sziasztok!!

 

A következő két napban több Blog bejegyzés lesz, ez a mai az oda útról, és a bennem "mocorgó"(?)""tangót járó"(???) lévő gondolatokról fog szólni. A holnapi meg remélhetőleg vidám élménybeszámoló lesz a Moulin Rougeból Louvreról.

Mert most épp a MÁV Vác fele tartó viszonylatán ülök egy ködös tavaszi reggelen strasbourgi vonatállomáson vagyok, ahol épp megállt a TGV (ha megáll nincs áram a konnektorban...és még ezek vannak benne a G8-ban?? :)) Budapest Bárt hallgatok (Engem a rumba döntöget a romba),tehát az egész vonat BB-t hallgat. De neem mert csak ez a vagon. De nem mert fejhallgatón tolom. Ráadásul 1class-on csücsülök. Na, nem mintha ekkora burzsujjá váltam volna az utóbbi időben, de mivel csak kb.3 euró volt a különbség a két osztály között, gondoltam nem csak az Ocean's szériákból képzelem el milyen lehet Bradd Pittként martinit szürcsölni egy kényelmes bőrfotelből. És válaszolok a kérdésre. Igen, az 1 osztályon, tényleg rózsaillat van, és nyakkendős király pingvinek szolgálják fel a Royal Mojitot. Igen, én is azt hittem, hogy csak legenda. Lassan elhagyjuk Strasbourgot, tehát a pilóta belelép a gázba, és megtudom mennyire G az a G a TGV-ben. Viszont nincs free Wifi a vonaton, így csak majd napközben tudom kiposztolni a Blogot egy jó kis  kávézóból.(akkor, hogy a fenébe írom a blogot? Egy magyar ember a jég hátán is...) Addig marad a L'Equipe, meg a kilátás. Ha kedvem szottyan, átsétálok a mögöttem lévő vagonba, ahol egy jópofa bárpult van, és eszem egy salátát 1000 euróért. De lehet, ezt kihagyom. Lassan tényleg kezdünk gyorsan menni, bár még sötét van, így nem sok viszonyítási alapom van, de egy kicsit már dülöngél a kocsi... És, már csak 8 óra és találkozom a Motyóval a Notre Dame előtt...

Személyes: Már nagyon régóta szenvedtem egy kérdés miatt, ami nap, mint nap eszembe jutott, de és bár sokat tudtam a témáról, őszinte nyugalmam mostanra lett benne, így gondoltam megosztom veletek ezt az örömöt. Ez pedig az-az elég lényeges, és nyilván mindenkit foglalkoztató kérdés, hogy pontosan mi a fenével is töltsem el azt az X évet, amit még élek. Ezt a kérdést eddig leginkább az a görcsölés jellemezte, hogy vajon nem fogom e Isten vezetését a saját gyengeségem, és töketlenkedéseim miatt valahogy félreismerni, vagy netán megszegni.

Had írjak ide pár gondolatot, amit olvastam:

"Az isteni vezetés kérdése számos kereszténynek okoz szüntelen fejfájást. Vajon miért? Nem azért, mert kételkednének abban, hogy ilyesmi egyáltalán létezik, hanem éppen ellenkezőleg: mert az isteni vezetés létezéséről szilárdan meg vannak győződve.(...)Nem attól félnek tehát, hogy Isten nem akar utat mutatni nekik, hanem hogy ettől az útmutatástól valamiképpen a saját hibájuk folytán elesnek. Egy percig sem vonják kétségbe, hogy Isten vezetni is, táplálni is képes, úgy, ahogy kérik. Ám félelmük mégsem oszlik el, mert az isten vezetést illetően saját befogadóképességükben nem bíznak." 

Izráelt maga az ÚR vezette tűzoszlopban,(2Mózes13 21-22) ám az út tele volt viszontagságokkal: hátborzongató Vörös tengeri átkelés, sok-sok éhezés és szomjazás,véres harcok Amálek, Szihón és Óg ellen....

 A kereszt minden lehetséges emberi mértékkel mérve pazarlás volt- egy ifjú élet, egy nagy hatású prófétai hitvallás, egy nagy reménységgel kecsegtető vezetői tehetség megsemmisítése. A kereszt jelentőségének és eredményességének titkát csak az Isten tulajdon kijelentéséből tudhattuk meg. Ugyanígy az Isten akaratának alávetett keresztény élet is pazarlásnak tűnhet

 Isten nem csak abban az értelemben akar vezetni minket, hogy megmutatja az utat, amelyen járjunk, hanem-mélyebb értelemben úgy is, hogy biztosítja: Bármi : bármi történjék útközben, bármilyen súlyos hibákat kövessünk is el, épségben haza fogunk érni.

A lélek az Ige által kijelölt határok között vezet, de nem azokon túl." Vezérelj engem igaz ösvényében"- ám sehol másutt. És ehhez annyit írnék hozzá, ami a ma reggeli igében volt: "Az ifjúkori kívánságot pedig kerüld! Törekedj viszont az igazságra, a hitre, a szeretetre, a békességre azokkal, akik tiszta szívből hívják segítségül az Urat"

Ha ez valakinek túl általános, és nem kielégítő ígéret, nézze meg mit kínál a világ. 

 

 

Ennél a filmrészletnél keresve sem találhatnék a helyzetemhez jobban illő videót.5:35-től a hasonlóság.(na azért van pár különbség is:))

(sajnos csak a linket engedi kirakni, nem tudom miért) részlet a "Moszkva tér" című filmből:)

https://www.youtube.com/watch?v=_NM9f-GFwwQ

(na azért van pár különbség is:))

Isten áldjon titeket.

A bejegyzés trackback címe:

https://colmar.blog.hu/api/trackback/id/tr313416545

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dödő 2011.11.29. 15:18:33

videó: bliccelsz??? :P

barcabubek 2011.11.30. 16:20:42

a "van azèrt pàr kulombsèg" egyikère tapintottàl rà...;)
olyan ellenorzes van, olyan biztonsagiakkal, hogy kizàrt...

bogedit 2011.12.17. 13:05:24

Szia Gábor! Kicsit megkésve írnék erre a bejegyzésedre... (egy hosszabb kihagyás után most végig olvastam a blogod, nagyon jó volt! köszönöm! s vettem a "fáradtságot" is, és regisztráltam :)hogy meg tudjam osztani a mai hozzám is :) szóló igét:
"Ti pedig választott nemzetség, királyi papság, szent nemzet, megtartásra való nép vagytok, hogy hirdessétek Annak hatalmas dolgait, a ki a sötétségből az ő csodálatos világosságára hívott el titeket;"
Puszillak, Bogár Edit :)
süti beállítások módosítása